Monday, June 21, 2010

Aku Menang Contest!

Alhamdulillah, aku menang.

Aku dapat 100%.

Komen juri, Tanniah, anda sangat kreatif.

Erm,,kontest apa ya?

Kontest ni dianjur oleh Ustazah Zaleha.

Contest Buat Pemplate tajuk: Pengurusan Jenazah.

Haha, bukan kat blog, tapi kat sekolah.

Alhamdulillah, aku xsangka dpt 100%.

Sebab sebelum ni ustazah dah bagi hadiah untuk pemenang tu.

Mula mula, rasa sedih sebab tak menang.

Tengok yang menang tu buat simple je, tapi boleh menang.

Tup, tup, hari ni ustazah umum lagi pemanang.

Huhu, rezeki. Alhamdulillah.

Terima Kasih Ustazah

Thursday, June 17, 2010

Contest By Myself


Hai, jom join contest ni. Click pic di atas untuk maklumat lanjut.

Contest By Myself
Ditulis dalan satu Entri
Masa tidak ditetapkan
sehingga 18 Jun 2010
100% Markah

Boleh tengok soalan tanpa diberitahu.

Peraturan-peraturan semasa menjawab:-
  1. Anda perlu menjadi follower soclose2213
  2. Sila lekatkan banner di atas di sidebar anda beserta link contest ini sehingga 18 Jun 2010.
  3. Buat satu entry khas untuk contest ini dalam blog anda bersama-sama dengan gambar dan anda perlu backlink ke blog soclose2213.
  4. Anda dinasihatkan supaya mengambil gambar anda sendiri di hadapan cermin. Kuantiti gambar boleh lebih daripada satu.
  5. Gambar mestilah original dan tidak boleh diciplak. Boleh mencantikkan gambar tersebut mengikut kreativiti anda.
  6. Gambar yang disertakan mestilah milik anda sahaja.
  7. Sila tinggalkan url link anda di bahagian komen.
Jawapan:

Entry Tamat

Contest Bergaya Dengan Baju

Bismillah


Aku, salah seorang rakyat Malaysia yang berjantina perempuan sudah buat post ni yang bertajuk Contest Bergaya Dengan Baju. Aku juga sudah letak banner tersebut di sidebar dan sudah letak link ke Contest Bergaya Dengan Baju. Aku sudah letak link kat komen tuan punya contest.
























































































































































Wednesday, June 16, 2010

Saya Simple Saja.

Ada yang menegur aku, asyik pakai tudung yang sama je. Aku tak de tudung lain ke?

Hihi, memang aku asyik pakai tudung yang sama ja.

Ada, tudung lain.

Tapi aku suka pakai tudung yang aku selalu pakai.

Dah selesa.

Aku mungkin dah ketinggalan zaman kot, orang lain pakai tudung, err tudung yang keras kat depan tu. Apa nama tudung tu??

Yang popular sekarang ni, selendang.

Huh, ikut fesyen Yunna la kan.

Aku tak minat lah nak pakai tudung berpesen-pesen ni.

Tudung aku just serlung je.

Tapi tudung bawal.

Kalau aku rajin, aku jahit.

Malas nak berpin-pin ni.

Aku tahu, aku pakai macam mana pun, bukan cantik pun.

Haha. Aku tak kisah la.

*Kecantikan boleh ditunjuk kepada suami sahaja.


Usahlah memandang semua dengan pandangan mata semata-mata,
tetapi pandanglah dengan pandangan mata hati..
kita bukan saja dapat melihatNya dimana-mana
tetapi dapat merasa rahmat kurniaanNya..

Tuesday, June 15, 2010

Tazkirah : Adab Ketika Minum


Bismillah,

Aku ingin berkongsi, tazkirah yang disampaikan oleh Ustazah Aizatul Fitrah di perhimpunan hari tu. Kita selalu mengambil mudah sahaja adab ketika minum.

Perkara-perkara sunat ketika minum:-
  1. Pegang cawan/plastik minuman/tin dengan tangan kanan.
  2. Mulakan minum dengan membaca Bismillahirrahmanirrahim
  3. Minum dengan tiga nafas. Maknanya, jagan minum sekali teguk saja.
  4. Sunat minum dengan duduk.
  5. Jika tidak ada tempat duduk, diharuskan berdiri.
  6. Jangan bernafas ke dalam air sebab, air itu hydrogen yang mana mengandungi oksigen dan jika bercampur dengan nafas kita yang mengandungi karbondioksida akan bertukar menjadi racun.
  7. Setiap kali berhenti minum, ucapkan Alhamdulillah.
  8. Jangan minum selepas melakukan kerja-kerja yang berat.
  9. Minum dari baki air yang telah diminum oleh orang lain
Sesungguhnya, bekas minuman seseorang muslim itu merupakan penawar

Selamat beramal~
(^^,)

Monday, June 14, 2010

Balik Kampung!

Salam Jumaat,

Cepatnya masa berlalu, hari ini sudah hari Jumaat. Sekejap sangat. Rasa macam Jumaat minggu lepas tu semalam je. Itu juga petanda akhir zaman. Masa ini diasakan semakin singkat. Semakin cepat masa berlalu, semakin dekat kita dengan kematian.

Aku tertanya-tanya kepada diri aku, adakah aku menggunakan masa selama ini dengan baik?

Hari ini, insyAllah aku akan balik kampung. Sampai hari Selasa. Lepas ni, rasanya kerap kot balik kampung sebab kakak kat sana.

Aku ajak mak pergi Matrikulasi Selangor. Alasan aku, nak tengok Syikin. Aku baru tahu, yang 'dia' ada kat sana. Ya Allah, aku mohon aku tak mahu jumpa dia, aku hanya ingin melawat tempat itu.

Thursday, June 10, 2010

KEMPEN KAMI BLOGGER PICISAN MENENTANG KEKEJAMAN ISRAEL!!

Allahuakbar!!!!!!!




Sila click gambar di atas untuk maklumat lanjut
Mari kita bersama-sama sokong kempen ini!!!

~APA GUNANYA FOLLOWER BERJUTA
TAPI TAK BOLEH NAK TOLONG KEMPEN BLOGGER PICISAN INI???~




Wednesday, June 09, 2010

(TOTURIAL) Macam Mana Nak Dapat Trafik Lebih 1 000 000

Bismillah, Alhamdulillah hari ini aku masih bernyawa dengan izinNya.

Aku ingin mencuba. InsyaAllah akan berhasil.

Jom kita cuba trick kat bawah. Aku dapat daripada -BeMie'S WoRLD-

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.
1. download mp3 percuma

2. bℓog buðak χ-nakaℓ ♂


3. Cara hidup baru abad 21


4. Bila Aku Menulis Blog


5. ~ApekpunyaBlog~


6. My Big Family & Friends


7.
ABCMILO


8. matdin (orang paling terkenal hehe…)


9. MSR @Blogger


10. tengku nizam


11. mizz shizu


12. Myself V3 Me &


13. Blog Hanz


14. BeMie's WoRLd


15. Farah Shafiqah
PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

***So urutannya jadi mcm nie...



13.BeMie's WoRLd

14. Farah Shafiqah

15. BLOG ANDA


4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Kita sama-sama cuba jaya okk….
Selamat mencuba!!!

***Ingat...jangan menipu...tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak... Pastu Jgn Lupa promote link entry ni.. kt member2 korang.. lagi byk lagi bagus.. kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yg buat 10% jer maknenya dalam 10 org yg buat... ingat lagi byk backlink kiter... lagi tinggi rating kiter kat google..

Thursday, June 03, 2010

Untukmu Palestin

Takbir

ALLAHUAKBAR!!!

Kat sekolah tadi, ada ceramah daripada HALUAN. Ceramah tentang Palestin. Sungguh, kita di Tanah Malaysia ini tidak terasa kesengsaraan itu. Kita hanya berseronok, tetapi mereka di sana hanya menunggu saat untuk gugur syahid.

ASTAGHFIRULLAHALAZIM,

Dalam kita tidak sedar, kita juga menyumbang kepada israel. Kita pembunuh saudara-saudara kita di Palestin. Satu ringgit kita menbeli benda-benda daripada Israel, kita telah sumbangkan satu peluru untuk membunuh saudara kita.

SUBHANALLAH

Ketika diceritakan, bom yang tidak dicucuhkan api lagi sudah berfungsi untuk menghancurkan tentera israel Laknatullah itu. Semuanya kuasa Allah. Kun fa ya kun.

MASYAALLAH.

Persembahan daripada pelajar MATRI sungguh hebat. Sehingga mampu membuatkan air mata berguguran.

Satu kata untuk Palestin

JIHAD!!!

Dua kata untuk Palestin

JIHAD FI SABILILLAH!!!

Tiga kata untuk Palestin,

JIHAD FI SABILILLAH ALLAHUAKBAR!!!

Si Lucky 5000


Huhu.

Semalam, aku pulun la klik blog SO CLOSE 2213 sampai jadi visitors yang ke 5000.

Aku dapat Su Lucky 5000 tu!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...