Tuesday, July 20, 2010

Bulan Bahasa Arab, kena la cakap Arab

Bismillah,
Dah dua hari,

Hari ini dan semalam. Tingkatan satu ngan tingkatan dua, bertungkus lumus berlatih. Tingkatan satu berlatih dikir barat, dlm bahas arab. Tingkatan dua pulak berlatih kalam jamae' (choral speaking).

Tahun ni semangat gila depa berlatih, setiap masa dari pagi sampai balik. Tingkatan dua SA yang berlatih dalam kelas, suara depa dengar sampai kelas kami. Al maklumlah, kelas kami dekat ja ngan kelas depa. Serius, form 2 tahun ni bertungkus lumus berlatih, padahal tahun lepas tak la tara mana sangat. He..he.. Tak tau la, sebab tahun lepas aku tak join pun. Aku pi kem.

Ok, sambung balik. Nampaknya semua kelas bertungkus lumus, kalau lalu pulak kat blok ting. 1, dengaq la depa dok berlatih dikir barat. Kuat gila suara depa.

Petang tadi lawan, semua sekali f1 dan f2. Form 3 cuma pertandingan spell-it-right (BA) je. Aku tak tengok pun semua persembahan sebab ada kelas sej, tapi cikgu tak masuk, ntah2 cikgu ingat kelas tak dak kot hari ni, tapi kami semua still dok dalam klas. Aku buat latihan sejarah, kertas percubaan MRSM.

*Budak MRSM kata, soalan depa susah,













mmg susah pun, sebab soalan bergambar tak nampak gambar, hitam ja, punyalah kena guna kanta nak tengok pic soalan tuh~

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...